设为首页收藏本站

仙来居伴奏网

找回用户名密码
 註@冊

[原版立体声伴奏] 落雨大 - 东山少爷*黄毅成 ( 挺喜欢少爷的一些歌,这首也棒!320K ) [复制链接]

激情
落雨大
演唱:东山少爷 黄毅成
作词/填曲/编曲:黄毅成
角色扮演:黄毅成

落雨大,水浸街,阿哥担柴上街卖。
阿嫂出街着花鞋,花鞋花袜花腰带。
(RAP:细细个我就识唱呢首歌,嗰时成班朋友仔,排排坐,食果果。
人之初,问谁无过,做错事有父母原谅我,偷偷拍吓拖。
大个咗,出嚟做嘢成熟咗,发现揾食艰难啰,冇钱咯喎,乜都祸。
收工揾咗阿成出嚟唱吓歌,我老细啲衰嘢,你有冇听过?)
老细:阿边个边个,咁少嘢都做错,搞到公司损失咗。
一于调你去洗厕所,一系你畀份report我,今个月嘅奖金,冇得攞。
阿成(笑住讲):嗨,噉你咪去洗厕所啰!
我:喂,你唔系呀话,你系咪兄弟呀?噉都笑我。
阿成:唉,咪讲埋啲衰嘢喇!嚟喇,饮杯饮杯,饮胜!喂,我哋只歌喎!喂,阿成佢有冇点唱呀?
落雨大,广州水浸街,各位兄台已长大。
要知揾银最艰难,双眼通红声沙晒。
(RAP:细细个我就识唱呢首歌,嗰时成班朋友仔,排排坐,食果果。
人之初,问谁无过,做错事有父母原谅我,偷偷拍吓拖。)
阿成:喂,讲到拍拖,你大学嗰时候嘅女朋友点啊?
我:哦,冇啰,嫁咗个有钱佬喎,上次同学聚会重见过佢,晒命噉晒。
旧女友:我有部保时捷,都唔好坐,都系加长版林肯最啱我。
我住喺二沙岛,啲空气又唔好,住响伦敦,我又怕大雾,都唔知点算好。
阿成:哇哈哈,咁夸张嘅,做戏噉做呀。
我:唉,咪就系啰,唉,唔好讲喇,饮呀!
阿成:唉,饮啊饮啊。唉,唔得喇,哎呀,想劏。
我:你冇嘢吖嘛?
阿成:想劏,你自己唱只歌。
我:乜咁鲊?!
(RAP:人比人,比死人,不需理会别人,做好我本分。
好有钱,好有面,梦想未必实现,世上有啲嘢,比钱银更值钱!)
揾多几多钱,不一定快乐,不需心酸酸,希望在明天。
不管前路多艰险,互勉盼到新一天。
*落雨大,水浸街,阿哥担柴上街卖。
*落雨大,水浸街,阿哥担柴上街卖。
附件: 你需要登录才可以查看下载连接。没有帐号?註@冊

已有 1 人评分金币 收起 理由
子山居士 + 8 谢谢分享

总评分: 金币 + 8   查看全部评分

有德尊者

尘世笑谈

激情

勤奋勋章

高频信号20KHz,17KHz以下保留比较完整,18KHz以上略有衰减,音质佳。

激情
好中意呢首歌!!要下载!

激情
我靠这个都有
谢谢分享

激情
这个要下载,一直想试试,好难找到有配音的.

激情
好喜欢的歌!!!!太喜欢了!!!